Pankolių Hidrolatas

Pankolių Hidrolatas (lot.Foeniculum vulgare)

Hidrolatas yra visiškai natūrali odos gražinimo ir sveikatinimo priemonė iš augalinės kilmės žaliavų. Vandens pagalba, distiliacijos būdu, yra išskiriamos biologiškai stiprios aktyvios medžiagos. Vanduo ir jo garai pereina per augalinę žaliavą, kurią norima paveikti ir susirenka lakias biologiškai aktyvias medžiagas. Kaip žinia, vanduo yra labai imlus informacijai, puikus jos nešėjas. Todėl hidrolatas, kaip vanduo su gyva augalo informacija, puikiai perneša augalo gėrį žmogaus kūnui. Juk kūnas didžiąja savo dalimi taip pat yra vanduo. Lietuviški, ekologiški su ypatinga atida užauginti pankoliai Vilkės ūkyje. Su didele meile, kantriai iš distiliuoti.

Pankolių koncentruotas hidrolatas yra gaivaus, salstelėjusio šviežių pankolių kvapo - gaivina, šildo veikia raminančiai. Tinka visų tipų odos priežiūrai. Stangrina veido, kaklo, odą. suvienodina jos spalvą. Dezinfekuoja, valo užsikimšusias poras, mažina blizgesį. Puikiai tiks suglebusiai, pavargusiai odai prižiūrėti bei tuomet kai kankina hormoninio pobūdžio odos bėrimai. Purkšti ryte ir vakare prieš tepant odą kremu ar aliejumi. Būnant sausose patalpose, drėkinti odą pagal poreikį.

Taip pat šis hidrolatas tinka ir neramių kūdikių ar pervargusių, nebe sugebančių atsipalaiduoti žmonių vonioms (50 ml). Tokį patį poveikį turės ir hidrolato gėrimas į vidų. Suaugusiam žmogui 1 val. š. į stiklinę vandens ar gėrimo. Galima gerti "smūginėmis" dozėm t.y. lygiomis dalimis atskiedus su vandeniu 1 a.š. hidrolato + 1a.š. vandens (3-5 kartus per dieną). Kūdikiams pakaks 3-5 lašų hidrolato atskiesto su 1 a.š.vandens. Geriamas į vidų hidrolatas veikia raminančiai tiek nervų sistemą, tiek raumenų spazmus, veikia antibakteriškai, analgetiškai, skatina atsikosėjimą, gerina virškinimą, reguliuoja hormonus. Žindyvėms skatina laktaciją.
Pankolių hidrolatas yra malonaus skonio todėl tiks padažams, sriuboms, desertams, gėrimams ar naminių ledų gamyboje.

Komentarai